Abonare LifeIsNotAFight

Abonare

luni, 27 mai 2019

Mami cu Scleroza Multipla - Primul puseu

A venit și momentul ăsta...La trei luni după naștere, primul puseu. S-a întâmplat așa repede, nu aș putea spune că a fost ceva anume ce a declanșat. Dar mi-a reamintit că oricât de pozitivă, optimistă aș fi, și oricâte motive de bucurie am acum, de când o avem pe Aida, scleroza multiplă este acolo, undeva in background, și acționează când consideră ea. Eu aș spune că la întâmplare, deși am niște dubii.
Cu două zile înainte fusesem la neurolog, la reevaluare, însoțită, bineîmțeles de Aida și Ionuț. Cred ca după acea evaluare, când ne-am oprit în parc, am avut câteva momente de singurătate, eu cu mine: am mers 100 metri singură, fără cărucior, fără Ionuț. Mă minunam cât de independentă sunt :)). Eram mai bine atunci. Doamna neurolog mi-a spus că nu se aștepta oricum să fac puseu, îtrucât dianosticul meu este de SM secundar progresivă, și că rămâne să ne auzim o dată ce termin cu alăptatul
Tot atunci m-am hotărât că în timpul acesta, în care suntem amândoi acasă, chiar ar trebui să mă ocup de condiția mea fizică mai serios. Ok, mai mereu m-am dus o dată-de două ori pe săptămână la bazin, acasă încerc în fiecare zi să fac stretching, yoga și bicicletă medicinală, dar deși Aida mă trezește doar de două -trei ori pe noapte și doar ca să mănânce, fără plânsete etc, cred că s-a adunat oboseala. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost să trebuiască să mă ridic din pat să încălzesc biberoane etc așa că mă consider norocoasă din punctul ăsta de vedere. 

Dar...adevărul e că nu sunt într-un loc prea bun acum. La o luna după ce s-a născut Aida am fost anunțată  că se închide firma și voi fi disponibilizată. Nu se știe când, în teorie termenul este până la sfârșitul anului, dar disponibilizările se vor face în valuri, și sincer mă aștept ca eu să fiu la început. Acesta a fost un alt motiv care m-a zdruncinat psihic, într-o perioadă în care eram destul de vulnerabilă, hormonală etc. Deși aveam în minte că la un moment dat mă voi dărui total profesiei de psihoterapeut, pentru mine securitatea financiară, a unui job sigur a fost mereu crucială. 
Chiar nu sunt înclinată spre profesii cu risc, îmi place siguranța și aveam în minte că voi renunța la job doar când voi fi 100% sigură de venitul din profesia de psihoterapeut. Dar am văzut de multe ori că viața nu funcționează după cum îmi planific eu, și poate așa și trebuie. 
Bineînțeles că șocul a fost oricum destul de mare, deși se vorbea de vânzarea firmei de mult timp, dar cumva dacă tot nu se întâmpla, îmi făceam speranțe că totuși nu se va schimba nimic. Primul impuls la aflarea veștii a fost să mă gândesc că alt job la fel de flexibil nu îmi voi găsi, m-am devalorizat maxim, simțeam ca nu mai valorez nimic fără un job care să îmi asigure traiul pe care l-am avut până acum. Simțeam, din nou, că nu sunt suficient de bună pentru ea, că poate voi fi în imposibilitate să îi ofer viața pe care mi-o doream pentru ea. 
Ionuț crede că vestea pierderii jobului de atunci, care încă mă ține ocupată, a fost principalul motiv pentru acest puseu. În combinație cu schimbările din viața noastră, somnul care deși este mult mai bun decât mă așteptam, m-a afectat probabil. 

Caut luminița de la capătul tunelului, știu că sunt norocoasă că îl am pe Ionuț, că am o minunăție de copil, și mereu am avut în vedere ca orice fac, să fiu pregătită să reconstruiesc. Iar acesta este momentul în care sunt pusă față în față cu temerile mele. Și cu decizia referitoare la ce îmi doresc să fac mai departe: vreau să îmi caut un alt job într-o multinațională, în domeniul în care am profesat în ultimii șapte ani, sau a venit momentul să mă dedic psihoterapiei, să îmi iau viața în mâini și să fac ceva pe cont propriu?  Nu m-am considerat niciodată o antreprenoare, cu toate astea de psihoterapie m-am îndrăgostit, știu că sunt un psihoterapeut bun și este un domeniu pe care simt că îl stăpânesc, îl iubesc, ador să îl aprofundez și să lucrez cu clienți și sunt dispusă să ies din spațiul de confort al unei multinaționale. Mi-a frică, dar sunt din ce în ce mai convinsă că asta trebuie să fac. Până acum, luam clienți în timpul meu liber, după job. Acum, voi intra în maternitate și când voi considera că Aida se va putea lipsi câte o ora de mine, voi reîncepe să văd clienți. 

Acum, puseul meu ne-a destabilizat. Discutăm, ne dăm seama că este o perioadă grea pentru noi, ca familie, ne căutăm suport unul în celălalt - Ionuț este cel puternic acum. Are grijă și de noi două, și de casă, cumpărături etc. Aida nu acceptă biberon decât foarte puțin, iar eu după perfuzie trebuie să fac o pauză de alaptat de minim două ore (ideal ar fi trei-patru ore, deși pe site-ul http://www.e-lactancia.org/ cortizonul apare ca risc foarte scăzut de a se transmite la bebeluș prin alăptare). Ea mănâncă din oră în oră! Deși în biberon este lapte matern, pe care îl mulg (mă chinui și cu asta pentru că nu reușesc să mulg prea mult, indiferent dacă am folosit pompă manuală sau eletrctrică... din fericire am o vecină minunată cu un bebeluș puțin mai mare și mă ajută să completez cu lapte matern - facem ce putem), Aida refuză biberon, nu bea mai mult de 10-20 ml în pauza de după perfuzie, se enervează, plânge, eu mă simt vinovată... Este greu, ne chinuim toți trei. Din fericire, mai avem două perfuzii și sper să mă simt și eu mai bine fizic și să ne reintrăm în normal.

Totuși, mă așteptam să mă simt mai bine după trei perfuzii, dar nu e foarte bine. Am glezna stângă blocată, mă pot deplasa dar foarte greu. La vot am fost toți trei, dar Ionuț m-a luat în brațe pe scări și o bunicuță foarte amabilă ne-a ajutat cu Aida. Important e că am votat! Sper, totuși, ca după aceste cinci zile de perfuzii, să mi se îmbunătățească starea.
cu branula și Aida la vot


Pentru moment, nu am ce să fac decât să aștept. Ne îmbărbătăm unul pe altul că va fi bine, și că vom trece peste asta. Este un moment dificil, dar știu că îl vom depăși împreună.

Cu dragoste,
Florența

Un comentariu:

  1. Bună,om frumos!apreciez foarte mult curajul tău,determinarea cu care mergi înainte indiferent de obstacole,înțeleg perfect sentimentul de neputință pe care ți-l dă un puseu...o să treacă,trebuie!
    Tot ce se întâmplă în viață are un scop,poate că e momentul să fii antrepenor :) voi veni cu siguranță la ședințe cu tine.
    Să ai multă putere,încredere și voință!dragoste și sprijin ai din plin de la Ionuț și Aida.:)

    RăspundețiȘtergere